top of page

(RO) CHILE 2017

Chile 2017. Iata-ma din nou aici. 17 ore de zbor. Acelasi numar de perechi de schiuri: 8. Acelasi numar de huse pentru schiuri: 3. Singura diferenta: 2 persoane. Nu mai sunt singur. Nu e niciodata distractiv sa traversezi oceanul cu tot echipamentul. Dar toata lumea buna a schiului se indreapta catre Chile in aceasta perioada pentru un motiv bine intemeiat. Sa poti sa te antrenezi si sa concurezi in mijlocul verii ca si cum ar fi mijlocul iernii e un mare atu pentru sezonul respectiv. Ba mai mult, poate sa ti-l schimbe cu totul.

Am aterizat in Chile intr-o vineri. Dupa colt era prima cursa a sezonului, la doar doua zile, luni in statiunea La Parva. Nu imi este niciodata greu sa ma adaptez dupa fusul orar cand merg de la est la vest. In schimb dupa drumul inapoi sunt multe nopti nedormite.

Doua zile de schi la liber si boom! Prima cursa! Obiectivul meu? Sa simt din nou acea atmosfera pentru care traiesc, atmosfera de concurs, si sa iau senzatiile bune de la antrenamentele din timpul verii, sa le aplic in cursa. Am fost multumit cu rezultatele mele de la Parva si priveam cu mult interes urmatoare zile care insemnau antrenamente specifice de Super-G si Coborare inainte de cursele de la finalul stagiului din El Colorado. Doresc sa il felicit pe aceasta cale pe bunul meu prieten Klemen Kosi pentru performantele din La Parva incoronate si cu o victorie.

Cazarea si antrenamentele au fost in La Parva ceea ce a insemnat ca nu am mai fost nevoit sa ne mutam cu toate catrafusele dintr-o parte in alta. Am avut parte de niste antrenamente fantastic de bune pentru probele de viteza alaturi de cateva tari de elita din lumea schiului: Slovenia,Italia,Franta si asa mai departe.

Din pacate inainte de cursele din El Colorado m-am imbolavit, probabil pentru faptul ca am fortat si am avut imunitatea scazuta. Cu toate ca nu am fost 100% din punct de vedere fizic pot spune ca sunt multumit si de aceste curse. Am schiat mult mai bine decat anul trecut in aceiasi perioada la aceleasi curse iar progresul este mai mult decat evident (nu si pentru hateri) J. Felicitari colegului si prietenului meu din Serbia Marko Vukicevik care a dominat cursele de coborare.

In afara beneficilor evidente ale profesiei mele (da, schiul este o profesie) sunt fericit ca am cunoscut Chile mai bine si acum inteleg mai bine cultura si oamenii care locuiesc acolo, cu toate ca nu am vizitat absolut nimic in afara de partiile de antrenament si concurs. Am avut ocazia sa ma re-intalnesc dupa multe luni cu prietenii mei Sven si Henrik Von Appen, ba mai mult am avut placerea sa le cunosc o parte importanta a familiei, oameni cu adevarat deosebiti. Le sunt recunoscator ca m-au primit la ei in casa si m-au tratat ca si cum as fi unul de-al lor. Nu gasesti astfel de oameni pe toate drumurile. Iar pe plan de schi sunt sigur ca o sa auziti acest nume cat de curand.

Sunt convins ca acest drum in Chile va fi un factor extreme de important in mometul in care vom trage linia la final de sezon. La anul cu siguranta doresc sa ajung din nou in Chile.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page